Terugblik op studiemiddag mei 2017
24 mei 2017

Op donderdag 4 mei jl. vond de SaKS academie studiemiddag plaats in de Meent te Alkmaar, een dynamische omgeving welke de beweging onderstreept van de SaKS scholen. Met een deelname van 250 personeelsleden kan gesproken worden van een goed bezochte studiemiddag die divers was opgezet en een flinke inbreng had van onze eigen teamleden. Claire Boonstra, de oprichtster van Operation Education trapte de middag sprankelend af na een warm welkom door de dagvoorzitter Harry van Lieshout (tevens schooldirecteur van 't Baeken).

 

 
Op de foto hierboven Claire Boonstra met een inspirerend optreden over de noodzaak tot verandering.

Tijdens de VPRO Tegenlicht Meetup rondom onderwijsinnovatie, gingen de deelnemers samen verder in dialoog met elkaar over hoe collega’s vernieuwingen invoeren.

Het andere deel van de bezoekers bracht een bezoek aan onze eigen SaKS Pioniersmarkt in ging in gesprek met tal van collega’s en standhouders over het doorvoeren van innovatieve veranderingen in de onderwijspraktijk. 

De dag werd afgesloten door dagvoorzitter waarbij Helma van der Hoorn, voorzitter van College van Bestuur een bijdage uit de pionierspot uitreikte aan twee leerkrachten van de Wegwijzer die een innovatief plan hebben ontwikkeld om de ouderparticipatie en de taalontwikkeling te stimuleren.

Hieronder Helma van der Hoorn die de check uitreikt aan de leerkrachten Janneke de Wit (r) en Manon Bakker (l).