Een kind laten schitteren

Zeggen dat elk kind anders is dan anderen, is een open deur. Ernaar handelen als schoolorganisatie is oneindig veel moeilijker. Toch streven wij dat als SaKS na. Op iedere school, elke dag, een hele schoolcarrière lang.


Passend onderwijs

Hoe jong ook, een kind is nooit een onbeschreven blad. Hoe zit hij in elkaar, wat zijn zijn sterke en zwakkere punten? Dat vormt het vertrekpunt van ons onderwijs, daar sluiten we op aan met ons lesprogramma. Onze leerkrachten geven uw kind de aandacht en lesstof die hij verdient én nodig heeft, zodat hij het beste uit zichzelf kan halen.


Diepgewortelde overtuiging

Naast een onvoorwaardelijk vertrouwen in de kwaliteiten van elk individueel kind, hebben wij ook de diepgewortelde overtuiging, dat een kind het niet redt met alleen feitenkennis: daar is veel meer voor nodig.
Met elkaar vormen we een gemeenschap van mensen. Gezien worden, gerespecteerd worden en van betekenis zijn voor de ander zijn, naast jezelf mogen zijn, belangrijke voorwaarden om in jezelf te kunnen geloven en je dromen en idealen uit te laten komen en om gelukkig te zijn.


Plek in de maatschappij

De juiste sociale vaardigheden leiden tot plezierige onderlinge contacten, nu en later. Onder meer met het concept van de 'vreedzame school' willen wij kinderen voorbereiden op hun plek in de maatschappij, onze bijdrage leveren aan de ontwikkeling tot zelfbewuste en verantwoorde burgers. Die inzet mag u van elk van onze SaKS scholen verwachten. Het individu dat schittert in de groep. Dat maakt ons samen katholiek.

 

"Het is leuk om iets niet te kunnen want dan kun je iets nieuws leren."
Cees Duijn

Zoek een school