Het nieuws over onderwijs vloog ons om de oren, de afgelopen maanden. De overheid liet weten 8,5 miljard extra te willen uitgeven. Kinderen zouden tijdens de coronaperiode achterstanden hebben opgelopen. En er was felle kritiek op de eindtoetsen, die misschien wel veel minder goed werken dan we denken. Genoeg reden voor SaKS om met ouders en deskundigen eens flink bij te praten.
Het gesprek werd geleid door Igor Verettas (onderwijs & ontwikkeling.) Verder zaten er vijf gasten aan tafel, ieder met een ander perspectief. Even snel het rijtje: Charlotte Levering (ouder uit de Medezeggenschapsraad), Miranda Kramer (leerkracht), Dick Bruinzeel (bestuurder Jan Arentz), Astrid Ottenheym (Samenwerkingsverband PPO NK) en Anne Bruggeman (College van Bestuur SaKS).
Via de chat konden andere ouders meepraten en vragen stellen. Dat deden ze gelukkig met plezier!
Gespreksleider Igor legde de vraag voor waar die 8,5 miljard aan zou moeten worden uitgegeven. Een keertje niet alleen naar rekenen en taal, was meteen het antwoord van leerkracht Miranda. Interim-bestuurder Anne viel haar bij. Waar zit het kind in zijn of haar ontwikkeling? Als we dat eerst eens uitzoeken, kunnen we dáár onze plannen op baseren, zei ze. Dick van het Jan Arentz voegde daaraan toe dat de nadruk moet liggen op het persoonlijke contact, dat tijdens corona zo enorm werd gemist. ‘Zonder relatie geen prestatie.’
Onze ontdekkingstocht naar het onderwijs van de toekomst levert prachtige verhalen op.
Deze delen we via ons eigen online magazine.
Wil je de magazines periodiek in je mailbox ontvangen? Dat kan.