11 juli 2018

Worden wie je bent op Isla Espiral

Leerlingen van SaKS-scholen op ontdekkingstocht
Leerlingen van SaKS-scholen op ontdekkingstocht

Onderwijs is een ontdekkingstocht. En waar kun je beter op avontuur dan op een onbewoond tropisch eiland? Op Isla Espiral gaan leerlingen aan de slag met opdrachten die te maken hebben met de strategische richtsnoeren van SaKS. Zo maken zij samen met ons de Beweging naar de toekomst.

Lekker tropisch op Isla Espiral

Veertien kinderen zijn beland op Isla Espiral. Samen gaan ze op avontuur en tijdens hun reis over het verlaten tropische eiland, komen ze langs poorten waar ze opdrachten moeten oplossen. Die opdrachten gaan over ontmoeting, verwondering en eigenheid. Wat betekenen die woorden eigenlijk? En hoe krijgen de kinderen de poorten open? Daar gaan we de komende tijd mee aan de slag.

Ontmoeting, verwondering en eigenheid

Op Isla Espiral willen we onze leerlingen ruimte geven, inspireren. Hen uitdagen zichzelf te ontdekken en te ontwikkelen. Op het eiland maken leerlingen spelenderwijs kennis met onze kernwaarden ‘ontmoeting’, ‘verwondering’ en ‘eigenheid’ en met onze strategische richtsnoeren, ‘ontdekken en ontwikkelen van talenten’, bijvoorbeeld. Onze leerlingen geven op Isla Espiral zelf invulling aan de Beweging naar de toekomst.

De SaKS-richtsnoeren

De laatste jaren is er een hoop veranderd bij SaKS. We denken continu na over hoe het onderwijs eruit zou moeten zien. Samen met directeuren, leerkrachten, onderwijspartners, ouders en leerlingen hebben we de Beweging naar de toekomst ingezet. We bewegen weg van een onderwijssysteem waarin alle kinderen langs dezelfde meetlat worden gelegd. In plaats daarvan willen we onze leerlingen zo goed mogelijk voorbereiden op wat komen gaat. Niemand weet precies hoe de toekomst eruit zal zien. Juist daarom is het zo belangrijk om terug te gaan naar de essentie van het onderwijs: worden wie je bent. En daar ongelofelijk trots op zijn.

Worden wie je bent

Bij SaKS vinden we het belangrijk dat je weet wie je bent, wat je waard bent. Dat je je bewust bent van jezelf, ook in relatie tot anderen en tot de wereld waarin je leeft. Of dat nu thuis, op school, of op een onbewoond eiland is. Als je weet wat je waard bent en wie je bent, dan kun je keuzes maken, mogelijkheden zien, een poort openen en je eigen toekomst vormgeven. En zo een bijdrage aan de wereld leveren. Hoe je wordt wie je bent, dat weten we nog niet. Daar gaan we op Isla Espiral samen met onze leerlingen achter komen.

Deel dit artikel

Meer lezen? Misschien vind je dit ook interessant

Blijf op de hoogte

Onze ontdekkingstocht naar het onderwijs van de toekomst levert prachtige verhalen op.
Deze delen we via ons eigen online magazine.

Wil je de magazines periodiek in je mailbox ontvangen? Dat kan.

Uiteraard gaan we op een correcte wijze om met je persoonsgegevens. Hoe? Dat lees je in het privacy statement.