Communicatieadviseur - SaKS

SaKS is per 1 augustus 2021 op zoek naar een Communicatieadviseur voor 0,4 fte
Vacature communicatieadviseur SaKS (0,4 fte)

De wereld om ons heen verandert. We zijn op weg naar een toekomst waarin we nieuwe vaardigheden nodig hebben. Daarom is het tijd om ook ons basisonderwijs te veranderen. Op onze veertien scholen ontdekken we hoe het anders kan, met onze medewerkers,voor onze leerlingen.
Naast andere vaardigheden gaat het in de toekomst ook om andere uitdagingen.Thema’s zoals milieu, globalisering en samenwerken zijn bepalend voor hoe de toekomst van onze wereld eruit ziet. 
 
Wij willen daarom dat ons onderwijs veel meer verbinding maakt met de wereld en de dag van morgen. En de dag daarna. Zo geven we onze kinderen de basis voor een gezond en gelukkig leven. Niet alleen voor zichzelf maar juist ook voor de wereld waar ze in leven.
 
Om dit voor elkaar te krijgen communiceren we hier veel over. Want wat betekent dit voor het onderwijs? Wat betekent het voor medewerkers en de manier waarop ze onderwijs vorm geven voor de kinderen op onze scholen? 
 
De communicatieadviseur bij SaKS staat achter onze visie en weet waarom dit belangrijk is. Hij of zij snapt daarom dat het doel van communicatie bij SaKS in essentie hetzelfde is als het doel van het onderwijs.
 
Dus, smul je er van om onderwijsinnovaties op te zoeken binnen een vooruitstrevende organisatie? Heb je een neus voor nieuws op de scholen en bedenk je graag welke communicatiemiddelen je kunt inzetten? Wil jij jouw communicatiekwaliteiten inzetten voor het verbinden van de collega’s van SaKS en daarnaast de omgeving meenemen in de transitie van ons onderwijs?
 
Solliciteer dan nu en ga aan de slag als communicatieadviseur!
 
Bij SaKS pak je als communicatieadviseur de regie en ben je verantwoordelijk voor communicatie binnen SaKS. Je weet wat er speelt op de scholen en op het SaKS plein (bestuursniveau) en zoekt actief naar onderwijsinnovaties om te delen. Je zorgt voor de inzet van communicatie als verbindende factor tussen de scholen. Altijd met als doel mooier onderwijs te ontwikkelen voor alle leerlingen van SaKS.
 
Je speelt met taal, vindt het leuk om artikelen te schrijven voor onder andere het SaKS Magazine, je zorgt voor relevante onderwerpen op de SaKS website en een wekelijkse update van het intranet nieuws en de social-kanalen. Je werkt nauw samen met ons externe communicatiebureau, maakt uitnodigingen, persberichten en zorgt voor een check op alle interne en externe uitingen.
 

SaKS: Samen Katholieke Scholen

SaKS is een onderwijsstichting voor primair onderwijs bestaande uit basisscholen in Alkmaar en Bergen. Vijftien scholen die in een lange traditie staan en kennis, inspiratie en inzichten uitwisselen in het belang van de ontwikkeling van kinderen. Het totaal is hierdoor meer dan de som der delen. Alle scholen van SaKS hebben een basisarrangement (geen zwakke scholen). SaKS is financieel gezond.
 
Op onze scholen zijn we nieuwgierig naar elk kind. Schoolteams zetten zich in om kinderen te helpen hun talenten te ontdekken. Zodat ze zelfbewust en vol zelfvertrouwen in de wereld staan: bij SaKS kun je worden wie je bent! SaKS creëert een beweging om het onderwijs anders te organiseren en neemt hiervoor de individuele leerbehoefte en talenten van het kind als uitgangspunt. SaKS beweegt naar een netwerkorganisatie in verbinding met de buitenwereld.
 
Drie richtsnoeren ondersteunen de beweging van SaKS
  •   Bewegen naar eigenaarschap
  •   Ontdekken en ontwikkelen van talenten
  •   Samenwerken en verbinden

Het betreft een functie van 0,4 fte. De benoeming is in tijdelijke dienst voor 1 jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling. Inschaling op basis van CAO PO schaal 10 OOP (zie functiebeschrijving) afhankelijk van werkervaring. Datum indiensttreding is 1 augustus 2021 of zoveel eerder als mogelijk. Ben jij een communicatietijger en heb je affiniteit met onderwijs? Laat van je horen!

Schrijf een vlammende motivatie met CV onder vermelding van sollicitatienummer 021-2021 via onderstaande knop. Stuur je liever een korte motivatiefilm, dan kun je deze samen met je CV mailen naar backoffice@saks.nl. Reageren kan tot en met 20 juni. Voor meer info, neem contact op met Igor Verettas, Onderwijs & Ontwikkeling SaKS, i.verettas@saks.nl of 06-22309002.
 
De vacature wordt zowel intern als extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Solliciteer direct

Wij verzorgen onze vacatures via Meesterbaan, via onderstaande knop kunt u solliciteren.

Solliciteer via Meesterbaan
Deel deze pagina

Meer lezen? Misschien vind je dit ook interessant