Directeur - Sint Adelbertusschool

De Sint Adelbertusschool is op zoek naar een directeur. (start in overleg)
In het centrum van Alkmaar staat een levendige school, waar het team uitkijkt naar een leider met lef en liefde, die onderdeel van het team uitmaakt.

Voor basisschool de Sint Adelbertus zijn wij op zoek naar een
 
Directeur
 
De nieuwe directeur is samen met de schoolleider het gezicht van de Sint Adelbertus en met name de verbinder en het aanspreekpunt voor het team. Waarbij iedere dynamische schooldag in het teken staat van ontwikkeling, zodat het team de ruimte krijgt en in zijn kracht komt om hun expertise en energie in te zetten voor de leerlingen. Op deze school is er ruimte om draagkracht te creëren voor het fundament, lijnen voort te zetten en nieuwe kansen op te zoeken.
 
Directeuren binnen SaKS staan in direct contact met elkaar. Zij zijn onafhankelijke denkers, gericht op kwaliteit en het sterker maken van het geheel. Ter aanvulling zoeken zij een creatieve denker die samenwerking opzoekt met externen en de regio en kijkt naar mogelijkheden voor gezamenlijke activiteiten.
 
Jij zoekt…
 • een trotse school in een levendig centrum,
 • waar kinderen zichzelf mogen zijn en waar zij hun unieke kracht en ongekende mogelijkheden leren ontdekken aan de hand van thematisch onderwijs;
 • waar het team veel potentieel heeft en expertise in huis aanwezig is;
 • waar behoefte is aan verbindend leiderschap en het verduidelijken van de doorgaande lijn.
 • waar ouders betrokken zijn en ons op scherp houden met een kritische blik;
 • waar onderwijs niet stopt bij de schooldeuren, we zijn nieuwsgierig naar de ander en de wereld om ons heen;
 
Wij zoeken….
Een zichtbare en verbindende directeur:
 • met een groot onderwijshart en een visie op onderwijsontwikkeling;
 • die midden in het team staat en hen verantwoordelijkheid toevertrouwt ;
 • die samen met het team uitgedachte lijnen voortzet en het team meeneemt in veranderingen en processen, steeds met oog voor de stip op de horizon;
 • die het team kan laten groeien en gevoel heeft voor het tempo dat daarbij nodig is. Waarbij er een goede balans is tussen sturen en loslaten, tussen gas geven en vertragen en op het juiste moment besluitvaardig kan zijn.
 • die bijdraagt aan een positieve en veilige sfeer waarin het team, leerlingen en ouders zich  gehoord, gestimuleerd en gewaardeerd voelen;
 • die de omvangrijke school op enthousiaste en ondernemende wijze leidt;
 
Jij…
 • hebt ervaring met leiderschap;
 • bent een betrokken en empathisch persoon die de juiste toon weet te vinden en het gesprek durft aan te gaan;
 • draagt zorg voor een divers en kritisch team, waarbij het borgen van professionalisering en het zorgen voor eigenaarschap deel zijn van de dagelijkse gang van zaken;
 • (h)erkent de kwaliteiten van medewerkers en past hierbij maatwerk toe;
 • bent zichtbaar en beschikbaar voor het team, ouders op beide locaties en de kinderen;
 • bent op z’n minst een tikkeltje idealistisch; je wil werken aan betekenisvol onderwijs en daarmee ook echt iets bijdragen aan de verandering die je graag wil zien in de wereld, in het onderwijs.
 • beschikt over HBO+ werk- en denkniveau. 
 
Wij bieden
Een interessante functie binnen een innovatieve onderwijsorganisatie en levendige basisschool. Waarbij je als directeur veel vrijheid krijgt om samen met het team goed onderwijs vorm te geven voor iedere leerling.
 
Enthousiast? Wij zijn heel benieuwd naar jou en je motivatie en CV! Reageer uiterlijk 9 oktober 2022 door een sollicitatie te sturen naar Marianne van Kampen, HR-Adviseur, via onderstaande knop.onder vermelding van vacaturenummer: 050-2022.
 
Praktische informatie en procedure
Het betreft een functie voor 0,8 - 1,0 fte. De benoeming is in tijdelijke dienst voor 1 jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling. Inschaling op basis van CAO PO. (zie functiebeschrijvingen) afhankelijk van werkervaring. Datum indiensttreding is zo spoedig mogelijk.

Klik hier voor de functiebeschrijving van directeur.
Klik hier voor de functiebeschrijving van meerscholen directeur.

De eerste gespreksronde met de benoemingsadviescommissie is gepland op 13 oktober vanaf 17:00 uur, de tweede selectieronde op 24 oktober vanaf 16:00 uur. Tussen de eerste en de tweede gespreksronde worden referenties ingewonnen en vindt er een drijfverenmeting (ODC of ACT) plaats. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.
 
Meer informatie over de procedure kun je opvragen bij Marianne van Kampen, 06-41330317.
Voor informatie over de school kun je contact opnemen met de schoolleider: Maartje van Leussen 06-28990275.

De vacature wordt zowel intern als extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

 

SaKS: Samen Katholieke Scholen

SaKS, Samen Katholieke Scholen Alkmaar, is een (netwerk)organisatie van scholen die met elkaar een beweging vormen om het onderwijs anders en met meer betekenis voor leerlingen, leerkrachten en ouders vorm te geven. “Worden wie je bent” vormt de kern van de SaKS-beweging. Die beweging verloopt langs drie richtsnoeren (eigenaarschap, talentontwikkeling en verbinding) die focus geven op bovenschools niveau, maar ook ruimte om een eigen vertaling op schoolniveau te maken. Met de slogan “SaKS over morgen” maakt SaKS duidelijk dat we met ons onderwijs niet alleen kinderen een basis willen geven voor een gezonde en gelukkige toekomst voor zichzelf, maar juist ook voor de wereld waarin ze leven. www.saks.nl  


Sint Adelbertus

De Sint Adelbertusschool is al honderd jaar de veilige basis voor generaties kinderen uit Alkmaar. Zij zijn de toekomst van onze stad en de school is een plek, van waaruit zij zichzelf mede leren kennen. De school met ruim 500 leerlingen is gehuisvest op twee locaties, die op drie minuten loopafstand van elkaar gelegen zijn: Nieuwerlandsingel 40 (hoofdlocatie) en Blekerskade 12 (nevenvestiging).
In deze gebouwen met een klassiek of eigen karakter kom je een aanpak tegen die veel minder traditioneel is dan de huisvesting. Onze leerlingen gaan de toekomst vormgeven. Kinderen leren niet alleen rekenen, spellen en schrijven, maar ook samenwerken, communiceren, kritisch denken en omgaan met ICT. We geloven in een thematische aanpak met verschillende werkvormen, waardoor het samenwerken bevorderd wordt. Dit is een belangrijke vaardigheid om deel te nemen aan deze wereld en het allerbelangrijkste is, dat kinderen zichzelf leren kennen. Wat zijn hun talenten en kwaliteiten? Als wij willen dat zij uitgroeien tot zelfbewuste en actieve burgers, dan moeten zij hun eigen kracht zien te ontdekken en benutten. Op de Sint Adelbertusschool begeleiden we onze leerlingen op die reis. We werken met een divers team, waardoor er veel kennis in huis is en we er veel aan willen doen om die kennis uit te wisselen. Ons team is voortdurend in beweging om toekomstbestendig onderwijs te ontwikkelen.
 
De Sint Adelbertusschool maakt deel uit van SaKS, Samen Katholieke Scholen Alkmaar, een (netwerk)organisatie van scholen die met elkaar een beweging vormen om het onderwijs anders en met meer betekenis voor leerlingen, leerkrachten en ouders vorm te geven. “Worden wie je bent” vormt de kern van de SaKS-beweging. Die beweging verloopt langs drie richtsnoeren (eigenaarschap, talentontwikkeling en samenwerken) die focus geven, maar ook ruimte om een eigen vertaling op schoolniveau te maken. Met de slogan “SaKS overmorgen” maakt SaKS duidelijk dat we met ons onderwijs niet alleen kinderen een basis willen geven voor een gezonde en gelukkige toekomst voor zichzelf, maar juist ook voor de wereld waarin ze leven.

Sint Adelbertusschool

Solliciteer direct

Wij verzorgen onze vacatures via Meesterbaan, via onderstaande knop kunt u solliciteren.

Solliciteer via Meesterbaan
Deel deze pagina

Meer lezen? Misschien vind je dit ook interessant