Directeur - 't Baeken

't Baeken is per 1 augustus 2021 op zoek naar een directeur voor 0,6 - 1,0 fte
In verband met pensionering van de huidige directeur is SaKS voor ’t Baeken op zoek naar een:
 
                                                                                       Directeur
                                                                                     0,6 – 1,0 fte

 
De nieuwe directeur is lid van het directeuren overleg (DIRO) van SaKS en legt verantwoording af aan het College van Bestuur van SaKS. Een SaKS directeur houdt naast het belang van de school tevens rekening met het gezamenlijk (SaKS) belang en handelt hiernaar. Directeuren binnen SaKS zijn onafhankelijke denkers, gericht op kwaliteit en het sterker maken van het geheel.
 
 
Jij zoekt…

een prachtschool, onderdeel van IKC ’t Baeken-Rollebol, in een kleurrijke wijk,
 
 • waar de ontwikkeling van kinderen tussen 0 en 13 jaar volop kansen en ruimte krijgt;
 • waar kinderen zichzelf mogen zijn en waar zij hun unieke kracht en ongekende mogelijkheden leren ontdekken;
 • waar we steeds meer groepsdoorbrekend werken en het onderwijs aanpassen aan de ontwikkelbehoefte van leerlingen;
 • met een divers, hecht en hard werkend team dat graag van elkaar leert hoe het anders of beter kan;
 • waar de deuren wijd open staan, kleine en grote mensen zich veilig, thuis en ongelofelijk welkom voelen;
 • waar we verschillen koesteren en nieuwsgierig zijn naar de ander en de wereld om ons heen;
 • waar er geen leerkracht is die aan het eind van de dag zegt “ik heb een kind niet gezien”
  

Wij zoeken….

een inspirerende en verbindende directeur…
 
 • met een groot onderwijshart en een scherpe visie op onderwijsontwikkeling;
 • die naast zijn/haar team staat en met team en ouders verder bouwt op een stevig fundament;
 • die het werken “vanuit de bedoeling” begeleidt en stimuleert, die het team kan laten groeien en gevoel heeft voor het tempo dat daarbij nodig is;
 • die een goede balans weet te vinden tussen sturen en loslaten, tussen gas geven en vertragen;
 • die bijdraagt aan een positieve en veilige sfeer waarin team, leerlingen en ouders zich  gehoord, gestimuleerd en gewaardeerd voelen;
 • die de school op enthousiaste en ondernemende wijze weet te profileren en actief zoekt naar samenwerking met partijen om de school
 • die staat voor de school, maar ook als SaKS-directeur bijdraagt aan het collectief leiderschap in de organisatie en aan de Beweging van SaKS. 
   
 
Jij bent…
 
 • een echt mensen-mens, een betrokken en warme persoonlijkheid die de juiste toon weet te vinden en die beschikt over een flinke dosis humor;
 • zichtbaar en beschikbaar voor team en ouders, een boegbeeld en baken in een omgeving waarin veel gebeurt en geen dag hetzelfde is;
 • iemand die kwaliteiten van medewerkers (h)erkent en daar op maat mee omgaat, ruimte biedt en waar nodig sturend en steunend is
 • iemand die buiten kaders kan denken en ongebaande paden durft te betreden;
 • op z’n minst een tikkeltje idealistisch; je wil werken aan betekenisvol onderwijs en daarmee ook echt iets bijdragen aan de verandering die je graag wil zien in de wereld, in het onderwijs.
 • over HBO+ werk- en denkniveau beschikt; 
 • ervaring heeft met (onderwijskundig) leiderschap;

SaKS: Samen Katholieke Scholen

SaKS is een onderwijsstichting voor primair onderwijs bestaande uit basisscholen in Alkmaar en Bergen. Vijftien scholen die in een lange traditie staan en kennis, inspiratie en inzichten uitwisselen in het belang van de ontwikkeling van kinderen. Het totaal is hierdoor meer dan de som der delen. Alle scholen van SaKS hebben een basisarrangement (geen zwakke scholen). SaKS is financieel gezond.
 
Op onze scholen zijn we nieuwgierig naar elk kind. Schoolteams zetten zich in om kinderen te helpen hun talenten te ontdekken. Zodat ze zelfbewust en vol zelfvertrouwen in de wereld staan: bij SaKS kun je worden wie je bent! SaKS creëert een beweging om het onderwijs anders te organiseren en neemt hiervoor de individuele leerbehoefte en talenten van het kind als uitgangspunt. SaKS beweegt naar een netwerkorganisatie in verbinding met de buitenwereld.
 
Drie richtsnoeren ondersteunen de beweging van SaKS

't Baeken

’t Baeken is een katholieke basisschool van 40 jaar jong, gelegen in Alkmaar Noord en gehuisvest op 2 locaties op de Faktorij 123 (hoofdlocatie) en de Lombardijeweg 50 (5 minuten loopafstand van elkaar). Vanaf het nieuwe schooljaar betrekt de hoofdlocatie een totaal gerenoveerd gebouw. De school heeft ongeveer 320 leuke en enthousiaste leerlingen. Het team bestaat uit 32 bevlogen en betrokken collega’s. Op beide locaties grenzen de instructieruimtes aan leerpleinen waar kinderen in stilte kunnen werken, hun eigen flexplek kunnen kiezen, elkaar uit verschillende groepen ontmoeten en samenwerken in een uitdagende en veilige leeromgeving. Speerpunten van onze school zijn: talentontwikkeling, groepsdoorbrekend werken, portfolio, autonomie, meerkunners, creatieve vakken en ouderbetrokkenheid. De school biedt modern onderwijs waarin werken met hoofd, hart en handen samen komen. Sinds 2017 vormt ’t Baeken samen met Kindercentrum Rollebol een Integraal Kindcentrum (IKC), waar opvang, opvoeding, ontwikkeling, onderwijs en ontspanning mooi op elkaar aansluiten.
 •   Bewegen naar eigenaarschap
 •   Ontdekken en ontwikkelen van talenten
 •   Samenwerken en verbinden

 
Wij bieden

Een leuke functie binnen een innovatieve onderwijsorganisatie, waarbij je als directeur integraal verantwoordelijk bent en veel vrijheid krijgt om samen met het team goed onderwijs vorm te geven voor elke leerling.
 
Enthousiast? Wij zijn heel benieuwd naar jou en je motivatie en CV! Reageer uiterlijk dinsdag 21 april 2021 door een mail te sturen naar Marianne van Kampen, HR-Adviseur, via onderstaande knop onder vermelding van vacaturenummer 008-2021.
 
Praktische informatie en procedure

Het betreft een functie van 0,6 fte tot 1,0 fte. De benoeming is in tijdelijke dienst voor 1 jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling. Inschaling op basis van CAO PO schaal D11/D12 (zie functiebeschrijvingen) afhankelijk van werkervaring.
Datum indiensttreding is 1 augustus 2021 of zoveel eerder als mogelijk.
 
De eerste gespreksronde met de benoemingsadviescommissie is gepland op vrijdag 23 april 2021 vanaf 16:00 uur, de tweede selectieronde op woensdag 28 april vanaf 14:00 uur. Tussen de eerste en de tweede gespreksronde worden referenties ingewonnen en vindt er een drijfverenmeting (ODC) plaats. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.
 
Meer informatie over de procedure kun je opvragen bij Marianne van Kampen, 06-41330317.
Voor informatie over de school kun je contact opnemen met de huidige directeur: Harry van Lieshout, 06-23038131.  


De vacature wordt zowel intern als extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. 

Voor de functiebeschrijving directeur D11: Klik hier
Voor de functiebeschrijving directeur strategisch beleid D12: Klik hier


 

Solliciteer direct

Wij verzorgen onze vacatures via Meesterbaan, via onderstaande knop kunt u solliciteren.

Solliciteer via Meesterbaan
Deel deze pagina

Meer lezen? Misschien vind je dit ook interessant