Schoolleider/Directeur (in opleiding) - Kardinaal de Jongschool

De Kardinaal de Jongschool is per 1 januari 2023 op zoek naar een schoolleider/directeur (in opleiding) voor 0,8 - 1,0 fte.
In de wijk Kooimeer vind je een levendige school die staat te springen om zijn vernieuwde schoolgebouw te betrekken. Het team zoekt een collega met daadkrachtig leiderschap, om samen nieuwe lijnen uit te zetten binnen en buiten de muren van de nieuwe onderwijsomgeving. Hiervoor zijn wij op zoek naar een
 
Schoolleider of Directeur (in opleiding)
0,8 – 1,0 fte

De nieuwe schoolleider is het gezicht van de school en werkt nauw samen met de eindverantwoordelijke meerscholendirecteur. Hierdoor is het mogelijk om vanuit verschillende posities te starten. Leren en werken zijn binnen deze functie te combineren.

Schoolleiders en directeuren binnen SaKS staan in direct contact met elkaar. Zij zijn onafhankelijke denkers, gericht op kwaliteit en het creëren van een aantrekkelijke leeromgeving voor ieder kind.
 
Jij zoekt…
een levendige school waar:
 • onderwijs niet stopt bij de schooldeuren;
 • kinderen zichzelf mogen zijn en waar zij hun unieke kracht en ongekende mogelijkheden leren ontdekken;
 • we verschillen koesteren en nieuwsgierig zijn naar de ander en de wereld om ons heen;
 • we het onderwijs aanpassen aan de ontwikkelbehoefte en interesses van leerlingen.
   
Wij zoeken….
een zichtbare en daadkrachtige schoolleider of directeur (in opleiding):
 • met een scherpe visie op onderwijsontwikkeling, die hierbij duurzame keuzes kan maken;
 • die duidelijk communiceert;
 • die nieuwe lijnen uitzet en kritisch bouwt aan de invulling van een stevig fundament; 
 • die bijdraagt aan een positieve en veilige sfeer;
 • die de school op enthousiaste en ondernemende wijze leidt. Zodat iedere schooldag in het teken staat van leerlingen ‘zien’ en lesgeven.

Jij…
 • hebt ervaring met leiderschap: als (bouw)coördinator of schoolleider;
 • bent een betrokken persoon die de juiste toon weet te vinden en het gesprek durft aan te gaan;
 • bent beschikbaar voor het team en de ouders;
 • durft ongebaande paden te betreden en neemt hierin de directeur mee;
 • bent op z’n minst een tikkeltje idealistisch; je wilt werken aan betekenisvol onderwijs en daarmee ook echt iets bijdragen aan de verandering die je graag wilt zien in het onderwijs en in de wereld;
 • draagt zorg voor een divers team, waarbij het borgen van professionalisering en het zorgen voor eigenaarschap deel zijn de dagelijkse gang van zaken;
 • (h)erkent de kwaliteiten en talenten van medewerkers en weet deze in te zetten binnen de organisatie;
 • beschikt over HBO+ werk- en denkniveau. 

Wij bieden
Een interessante functie binnen een innovatieve onderwijsorganisatie en levendige basisschool. De functie kan volledig op jouw professionele groeiwensen worden toegespitst. We bekijken graag samen de mogelijkheden om in jouw leiderschap de volgende stap te maken.

Enthousiast? Wij zijn heel benieuwd naar jou en je motivatie en CV! Reageer uiterlijk zondag
11 december 2022 door een mail te sturen naar Marianne van Kampen, HR-Adviseur, via onderstaande knop onder vermelding van vacaturenummer 059-2022.
 

Praktische informatie en procedure

Het betreft een functie van 4 tot 5 dagen. De benoeming is voor één jaar met uitzicht op een vaste dienstverband. Inschaling op basis van CAO PO schaal D11of D12 (zie functiebeschrijvingen) afhankelijk van werkervaring. Datum indiensttreding is 1 januari 2023 of zo spoedig mogelijk.

Klik hier voor de functiebeschrijving van schoolleider.
Klik hier voor de functiebeschrijving van directeur.

De eerste gespreksronde met de sollicitatiecommissie is gepland op dinsdag 13 december 2022 vanaf 15:00 uur, de tweede selectieronde is in overleg. Tussen de eerste en de tweede gespreksronde worden referenties ingewonnen en vindt er een drijfverenmeting (ODC) plaats.

Meer informatie over de procedure kun je opvragen bij Marianne van Kampen, 06-41330317.
Voor informatie over de school kun je contact opnemen met de directeur: Cisca Hemmekam 06-15235256.

De vacature wordt zowel intern als extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.
 
 
 

SaKS: Samen Katholieke Scholen

SaKS, Samen Katholieke Scholen Alkmaar, is een (netwerk)organisatie van scholen die met elkaar een beweging vormen om het onderwijs anders en met meer betekenis voor leerlingen, leerkrachten en ouders vorm te geven. “Worden wie je bent” vormt de kern van de SaKS-beweging. Die beweging verloopt langs drie richtsnoeren (eigenaarschap, talentontwikkeling en verbinding) die focus geven op bovenschools niveau, maar ook ruimte om een eigen vertaling op schoolniveau te maken. Met de slogan “SaKS over morgen” maakt SaKS duidelijk dat we met ons onderwijs niet alleen kinderen een basis willen geven voor een gezonde en gelukkige toekomst voor zichzelf, maar juist ook voor de wereld waarin ze leven. www.saks.nl  


Kardinaal de Jongschool

De Kardinaal de Jong is een school in beweging. Op dit moment is de school tijdelijk gevestigd in een schoolgebouw in de buurt, aan de Stalpaertstraat. In de zomer van 2023 is naar verwachting het moment waarop de visie op eigentijds onderwijs wordt ondersteund door het vernieuwde schoolgebouw.

De kinderen van de school zijn een afspiegeling van de maatschappij, met diverse nationaliteiten, identiteiten en geloofsovertuigingen. De school is een plek om elkaar te ontmoeten en samen te leren. Met als motto: Ontdek je eigen plek in de wereld: heb plezier, leer en beleef!
 
Er is aandacht voor een veilige basis, van waaruit kinderen werken aan hun totale ontwikkeling. We bieden onderwijs op maat, zodat kinderen uitgedaagd worden om zich, binnen de eigen capaciteiten, zo breed mogelijk te ontwikkelen. Hierbij is er veel aandacht voor cultuureducatie en beweging.
 


Solliciteer direct

Wij verzorgen onze vacatures via Meesterbaan, via onderstaande knop kunt u solliciteren.

Solliciteer via Meesterbaan
Deel deze pagina

Meer lezen? Misschien vind je dit ook interessant