Stagiair interne communicatie - SaKS

SaKS is op zoek naar een stagiair interne communicatie.
Het SaKS Plein is een groep van vijftien collega’s, ieder met een eigen expertise. Samen vormen zij de ondersteuning van de vijftien basisscholen van SaKS, waar ruim 400 collega’s werkzaam zijn.

Voor het SaKS Plein zijn wij op zoek naar een:
 
Stagiair interne communicatie

De stagiair interne communicatie draagt bij aan de interne communicatiestrategie en de uitwerking hiervan.

Hoe ziet een stagedag bij ons eruit?
In de ochtend sluit je aan bij het communicatieoverleg, waarna je aan de slag gaat met content voor het intranet. Je interviewt een schoolleider op school, schrijft een tekst en maakt er een passend beeld bij. ’S Middags ga je aan de slag voor de organisatie van onze interne studiedag en heb je ruimte om te werken aan jouw creatieve ideeën voor de toekomst van onze interne online magazine.

Het SaKS Plein geeft je alle kansen om jouw talenten te tonen en je verder te ontwikkelen. Op deze stageplek ben je volwaardig lid van ons team. Collega’s waarmee je intensief samenwerkt zijn een communicatieadviseur, projectleider, ICT coördinator, en manager onderwijs & ontwikkeling. We werken nauw samen met creatief bureau Raadhuis. Veel van onze werkzaamheden vinden plaats op ons kantoor, in de scholen en geregeld steken we de handen uit de mouwen tijdens interne evenementen.

Jij zoekt…
een stageplek waar jij:
 • echt het verschil kan maken voor een grote groep collega’s;
 • je verder ontwikkelt en jouw (interne) communicatie skills professionaliseert;
 • voor projecten en opdrachten als opdrachtgever contact hebt met een creatief bureau. Jij formuleert de opdrachten en loopt de resultaten na op tone of voice en beeldgebruik.
   
Wij zoeken….
een daadkrachtige en toegankelijke stagiair interne communicatie:
 • die zich herkent in onze autonome manier van werken;
 • met een scherpe visie op interne communicatie en het gebruik hiervan in de toekomst;
 • die duidelijk communiceert en gemakkelijk contacten legt;
 • die graag meewerkt aan interne evenementen en hierbij de handen uit de mouwen steekt. Zie hier de video van onze laatste studiedag;
 • met interesse in innovatief basisonderwijs.
   
Jij…
 • volgt een hbo richting journalistiek, communicatie, en/of media;
 • hebt talent voor schrijven voor verschillende media en diverse doelgroepen;
 • vindt het leuk om content te bedenken en uit te werken. Hierbij denk je aan tekst en beeld en ben je creatief in het vormgeven van uitingen;
 • bent een frisse, energierijke en initiatiefrijke persoonlijkheid die zich nieuwe informatie snel eigen maakt;
 • wilt niet alleen zelf leren, maar ook je kennis met ons delen.
   
Wij bieden
Een interessante stageplek voor 3 tot 5 dagen binnen een innovatieve onderwijsorganisatie. Ons kantoor vind je in het centrum van Alkmaar. Je ontvangt een stagevergoeding.

Enthousiast? Wij zijn heel benieuwd naar jou en je motivatie en CV! Reageer uiterlijk vrijdag 30 juni 2023 door een mail te sturen naar Marianne van Kampen, HR-Adviseur, via onderstaande knop onder vermelding van vacaturenummer 041-2023.

Voor informatie over de stageplek en de invulling van deze stage neem contact op met: communicatieadviseur Eefje Swart-Langeveld 06-42539276.
 
 
SaKS: Samen Katholieke Scholen

SaKS, Samen Katholieke Scholen Alkmaar, een (netwerk)organisatie van scholen die met elkaar een beweging vormen om het onderwijs anders en met meer betekenis voor leerlingen, leerkrachten en ouders vorm te geven. “Worden wie je bent” vormt de kern van de SaKS-beweging. Die beweging verloopt langs vier richtsnoeren (eigenaarschap, talentontwikkeling, samenwerking en zingeving) die focus geven op bovenschools niveau, maar ook ruimte om een eigen vertaling op schoolniveau te maken. Met de slogan “SaKS over morgen” maakt SaKS duidelijk dat we met ons onderwijs niet alleen kinderen een basis willen geven voor een gezonde en gelukkige toekomst voor zichzelf, maar juist ook voor de wereld waarin ze leven.

De wereld om ons heen verandert. We zijn op weg naar een toekomst waarin we nieuwe vaardigheden nodig hebben. Daarom is het tijd om ook ons basisonderwijs te veranderen. Op onze vijftien scholen ontdekken we hoe het anders kan, met onze medewerkers, voor onze leerlingen. Naast andere vaardigheden gaat het in de toekomst ook om andere uitdagingen. Thema’s zoals milieu, globalisering en samenwerken zijn bepalend voor hoe de toekomst van onze wereld eruit ziet.
www.saks.nl

Solliciteer direct

Wij verzorgen onze vacatures via Meesterbaan, via onderstaande knop kunt u solliciteren.

Solliciteer via Meesterbaan
Deel deze pagina

Meer lezen? Misschien vind je dit ook interessant