Verhalen

Als SaKS zijn we in beweging gekomen naar het onderwijs van de toekomst en ontwikkelen we met elkaar nieuwe uitgangspunten. Lees hier verschillende verhalen over deze beweging.

SaKS2020

Waar staat SaKS in 2020? Niemand die het exact weet. Dat is niet erg. Van die onzekerheid worden wij niet zenuwachtig. We zijn met elkaar op ontdekkingsreis gegaan, in de overtuiging dat het onderwijssysteem uit het verleden geen oplossing is voor de vraagstukken van de toekomst. ‘SaKS 2020’ heet het schip, waarvan we in 2014 de trossen losgooiden. Weg van de traditionele standaard meetlat voor alle kinderen, van de lesstof als uitgangspunt, van uniformiteit en van de focus op prestatie.

De nieuwe koers was niet vastomlijnd en de bewegingsruimte was groot. Dat blijft ook zo. Scholen en leerkrachten kunnen, in overleg met ouders en andere partijen in hun omgeving, samen met de leerling beslissen wat het beste is voor hun ontwikkeling. Langzaam worden op onze tocht centrale kaders zichtbaar, het meest recent de ‘richtsnoeren’ 2018 -2021. Het heeft ons een kompas gegeven.

“Vroeger waren we altijd bezig met de resultaten. De beweging van SaKS maakt duidelijk dat er zoveel meer is. Het gaat over mens zijn, over talenten, over durven zijn wie je bent.”

Blijf op de hoogte

Onze ontdekkingstocht naar het onderwijs van de toekomst levert prachtige verhalen op.
Deze delen we via ons eigen online magazine.

Wil je de magazines periodiek in je mailbox ontvangen? Dat kan.

Uiteraard gaan we op een correcte wijze om met je persoonsgegevens. Hoe? Dat lees je in het privacy statement.