Succesvolle tweede editie Dit is onderwijs festival

22 april 2022

Het tweede Dit is onderwijs festival in april 2022 zorgde voor volle zalen in sportcomplex de Meent. Meer dan 350 bezoekers maakten kennis met diverse partners die allemaal hun steentje willen bijdragen aan het onderwijs van de toekomst. Was dit festival alleen voor onderwijsprofessionals? Nee zeker niet! Iedereen die samen met het onderwijs wil optrekken, was welkom. Want als we de stap willen maken van welvaart naar welzijn, gaat onderwijs veel verder dan de muren van onze klaslokalen.

Heb je het gemist en wil je toch wat meepikken van het festival? Hier vind je artikelen, films en podcasts van de verschillende sprekers. En zet het alvast in je agenda, op dinsdag 11 april 2023 ontmoeten we elkaar weer voor de derde editie.

Ben van der Burg

Ben van der Burg was de energieke dagvoorzitter en praatte de middag aan elkaar, waarna werd gehopt tussen allerlei festivalspots. Van een film tot ontmoetingstafels en van inspiratiesessies tot een rap van leerlingen.

Kees Klomp

Lector Kees Klomp is enthousiast voorvechter van de Betekeniseconomie en was gastspreker. Hij deelde zijn visie op maatschappelijk betekenisvol ondernemen in Nederland en nam het publiek mee in zijn visie op het onderwijs van morgen.

Anja Schouten

Als afsluiter verzorgde de Alkmaarse burgemeester Anja Schouten een nabeschouwing. Zij deelde haar ideeën over de rol van het onderwijs en de invloed hiervan op haar stad.

Dit is onderwijs

Is onderwijs niet veel meer dan wat we nu op onze scholen leren? Moet ons onderwijs niet veel meer verbinding maken met de wereld van morgen? Deze vragen houden ons en de leerlingen van onze scholen bezig. Met ‘Dit is onderwijs’ willen we de wereld in school zetten en school in de wereld.