Leerlingen vliegen met drones in De Meent

17 april 2023

Op maandag 17 april vond de eerste finale plaats van de DRONE RACE Alkmaar in sportcomplex De Meent. Teams van verschillende basisscholen uit Alkmaar en Bergen streden tegen elkaar. Met een eigen drone gingen de teams de uitdaging aan: wie beweegt zich het snelst langs en door zes obstakels. ?De Drone Race Alkmaar werd dit jaar voor het eerst georganiseerd en is een initiatief van leerkracht Ronald van den Ende. Tijdens workshops op scholen en in de finale ontdekten leerlingen nieuwe talenten. Daarbij maakten ze kennis met elkaar. Het faciliteert verbinding tussen de leerlingen van de verschillende SaKS-scholen en onderwijs buiten de muren van de eigen school.

Drone Race Alkmaar

Een drone laten opstijgen, draaien en programmeren om ‘m een backflip te laten maken. Leerlingen van een tiental SaKS-scholen verkenden in de afgelopen maanden hoe dat werkt. Ze oefenden op school en stelden een team samen dat zich klaarstoomde voor de grote finale. Tijdens een workshop leerden zij programmeren en vliegen. Zo ontdekten zij hoe de onbemande luchtvaartuigjes werken en ontwikkelden zij nieuwe talenten. Ieder team heeft voor de finale een obstakel ontworpen. Tijdens de finale wordt bekend welk team het beste programmeert en zijn eigen drone snel door de obstakels laat vliegen.

Drone race in actie

Het team van de Burijn won met 97 van de 100 punten. Zij nemen een programmeerprijs ter waarde van €1200 mee naar hun school.

Winnaars van de Drone Race Alkmaar

Meer informatie over het project is te vinden op https://ditisonderwijs.nl/droneracealkmaar/ en Instagram: @droneracealkmaar.

Deelnemende SaKS scholen

’t Baeken, De Burijn, De Erasmus, Kardinaal De Jongschool, De Kring, Lispeltuut, Matthieu Wiegmanschool, De Optimist, De Regenboog Meidoornlaan, De Regenboog Tochtwaard en De Wegwijzer