Werken bij SaKS

Werken bij SaKS betekent de grenzen verleggen van het basisonderwijs. Ben jij als leerkracht ook een vernieuwer?

Een verschil maken

SaKS geeft vorm aan onderwijs van de toekomst. Het is de hartslag van onze organisatie en bepaalt het dagelijks handelen van onze schoolteams. Leerkrachten worden aangemoedigd om mee te denken, zichzelf te ontwikkelen en nieuwe dingen uit te proberen in de klas. Onderwijsvernieuwing bij SaKS is geen tekst op papier, het ontstaat in de praktijk door leerkrachten die de ruimte voelen om het verschil te maken. Word jij onderdeel van onze beweging?

“Jezelf zijn gaat ook over loslaten, vertrouwen, fouten durven maken, en daar integer mee omgaan.”

Vacatures

Worden wie je bent; dat is de missie van SaKS. Het geldt voor leerlingen én leerkrachten. Ben jij een leerkracht die met het onderwijs van de 21e eeuw bezig wil zijn? Dan kun je een van de vernieuwers worden bij SaKS. Fouten maken mag, successen worden gevierd. Je hebt coaching, intervisiebijeenkomsten, de SaKS Academie en studiedagen om van en met elkaar te leren. Zo komen we als organisatie en scholen stap voor stap verder. Het is gaaf om die gezamenlijke positieve energie mee te maken. Het maakt onderwijs tot zoveel meer dan een ‘les draaien’ en concentreert zich op hoe we kinderen kunnen laten worden wie ze zijn!

“Wat ik de kinderen gun, gun ik mezelf ook. Als leerkracht wil ik mezelf meebrengen in relatie met andere inspirerende mensen, mezelf ontwikkelen en verantwoordelijk zijn. Van die zelfsturing word ik gelukkig, net zoals kinderen - soms in kleine stapjes - gelukkig worden van groei en van omgaan met vrijheid en verantwoordelijkheden.”Leerkrachten SaKS poule

Wil je ervaring op doen op verschillende scholen in Alkmaar en Bergen en daarnaast je eigen ontwikkeling richting geven?

Aantal uren: Full-time
Locatie: Wisselend
Dienstverband: Tijdelijk, uitzicht op vast dienstverband

SaKS Academie

Bij SaKS verwachten we dat ook leerkrachten het beste uit zichzelf halen en geven daarvoor de instrumenten. De SaKS Academie is een huis vol mogelijkheden om je eigen talenten te ontdekken en te verdiepen. Van (online) cursussen en workshops en onze gezamenlijke SaKS studiedagen tot individuele of teamcoaching en de ‘SaKS Expeditie Leiderschap’. In dat laatste traject gaan we met medewerkers op zoek naar het ‘eigen talent’ om te leiden en initiatief te nemen. Persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling gaan bij SaKS hand in hand. Hoe interessant en mooi kan het beroep van leerkracht zijn? Je komt er achter op de SaKS Academie.

SaKS poule

Elke schoolorganisatie steunt op leerkrachten die collega’s kunnen vervangen tijdens hun afwezigheid. Hierbij worden vaak 0-uren contracten aangeboden, waarbij er voor een invallende collega niet altijd de zekerheid van werk bestaat. Dit doen wij anders bij SaKS! In de SaKS poule nemen we vervangende collega’s onder dezelfde voorwaarden aan als reguliere leerkrachten. Je hebt een contract voor een vast aantal dagen en hebt dezelfde rechten en plichten.Ook kom je in aanmerking voor coaching, heb je toegang tot de SaKS Academie en deel je ervaringen tijdens intervisiebijeenkomsten.

Binnen de SaKS poule ben je geen ‘passant’ en maak je volwaardig onderdeel uit van SaKS. Je bent flexibel inzetbaar en houdt de kwaliteit van ons onderwijs hoog, omdat je ons gedachtegoed kent en vragen durft te stellen. Doordat je de verschillende scholen leert kennen, kun je anderen inspireren met je ervaringen. Vernieuwend onderwijs maken we ook met de SaKS poule. Loop jij als (beginnend?) leerkracht warm voor de combinatie van zekerheid, betrokkenheid en innovatie? Stuur een mail naar info@saks.nl of bel naar 072-5403044.

Stage

Praktijkervaring opdoen is een onmisbaar onderdeel in de opleiding tot leerkracht. Daar bieden wij alle ruimte voor. Wij hebben natuurlijk stageplekken voor aankomende leerkrachten, maar ook voor front-office en ict-medewerkers.Stageplek ICT medewerker

Doe je de mbo-opleiding ICT en Informatievoorziening Medewerker Beheer ICT of Medewerker ICT, dan kun je stage lopen bij SaKS. Meld dit bij het stagebureau van je opleiding. SaKS is een ECABO erkend leerbedrijf.

Stageplek Leerkracht

Volg je de lerarenopleiding bij Hogeschool iPabo of de opleiding Leraar Basisonderwijs (pabo) bij Inholland en wil je stage lopen bij één van de SaKS scholen, meld dit dan bij het stagebureau van je opleiding.

Stageplek Front-office medewerker

Ben je net begonnen met een opleiding tot front-office medewerker, dan hebben we een leuke stageplek voor je. Op ons SaKS plein (de centrale afdeling die de scholen ondersteunt) voer je verschillende werkzaamheden uit, van bezoek ontvangen tot licht administratief werk.

LIO stage

Nog één eindstage, en je bent volwaardig basisschoolleraar. Je kiest je stageplek met zorg, want je wilt met een maximale bagage op eigen benen gaan staan. Je bent van harte welkom bij een van onze SaKS scholen. In een veilige omgeving en fijne teamsfeer krijg je begeleiding op maat door professioneel opgeleide mentoren. Daarnaast kun je terugvallen op een van onze coaches voor extra ondersteuning. Bij SaKS maken we de beweging naar onderwijsvernieuwing. Tijdens je LIO stage beweeg je automatisch mee en vind je later makkelijker je plek in een veranderend onderwijslandschap.

Andere voordelen:

  • met 15 scholen altijd een praktijkomgeving die bij je past;
  • intervisiebijeenkomsten;
  • oefening in werkplekassessment;
  • analyse met filmbeelden.


Meer lezen? Misschien vind je dit ook interessant