ASM sportveld de Wegwijzer geopend

29 maart 2024

Wethouder Christiaan Peetoom opende op Goede Vrijdag het ASM PLAYCE sportveld op het schoolplein van basisschool de Wegwijzer. Met een beetje hulp van één van de kinderen gooide hij symbolisch een basketbal door de basket en daarmee was het sportveld officieel geopend. De kinderen stonden al te trappelen en gingen direct het veld op met verschillende sporten en spellen.

Meer plezier en creativiteit in bewegen

Het nieuwe sportveld is samen met de gemeente Alkmaar gerealiseerd en ontworpen volgens het ASM concept. ASM staat voor Athletic Skills Model, een wetenschappelijk en praktisch onderbouwde visie op bewegen. Uitgangspunt bij ASM is veelzijdig bewegen. Dit geeft minder blessures en brengt meer creativiteit en plezier met zich mee. Met het nieuwe sportveld is een plek gecreëerd waar door jong en oud volgens de nieuwste inzichten gesport en gespeeld kan worden.

Voor alle wijkbewoners

Het schoolplein van de Wegwijzer is niet alleen voor de leerlingen, maar dient ook als ontmoetingsplaats voor wijkbewoners. Daarom is het plein ook buiten schooltijden geopend. Omar van de Wegwijzer: “Het veldje is van ons allemaal, we gebruiken het samen en houden het samen netjes en schoon.”

Voor de gemeente Alkmaar is het ASM PLAYCE sportveld een pilot. Het doel is meer inwoners van Alkmaar in beweging brengen, er wordt onderzocht hoe een dergelijk veld in de openbare ruimte daaraan kan bijdragen. De eerste reacties zijn in ieder geval enthousiast. De kleuren en vormen nodigen uit tot bewegen, een echte aanwinst voor de buurt!