Team ’t Baeken wint Drone Race 2024

15 april 2024

Spanning en sensatie tijdens de tweede editie van de Drone Race Alkmaar! Het publiek stond letterlijk te springen en juichen vanaf de tribune. Acht schoolteams streden tegen elkaar in een zenuwslopende finale. Met hun drone legden ze een parcours af met zelfgebouwde obstakels. Team De Vliegende Drones van basisschool ’t Baeken ging er met de winst vandoor!

De jury bestond uit wethouder Jasper Nieuwenhuizen, Wouter de Vos, Klaas Kuperus en Anne Bruggeman. Zij keken niet alleen naar de beste tijd, maar ook duurzaamheid van de obstakels en sportiviteit niet te vergeten. Een lastige taak, maar ze hebben het goed gedaan!

Leerkracht Ronald van den Ende was ook dit keer weer de host, grondlegger én organisator van de Drone Race.

Impressie Drone Race Alkmaar 2024

Wat eraan vooraf ging..

Eerder dit jaar hebben er schoolwedstrijden plaatsgevonden, om te bepalen wie de school mocht vertegenwoordigen tijdens de finale. En de teams kregen een speciale workshop om nog beter te leren vliegen. Daar leerden ze onder andere het programmeren van een route voor de drone. Gelukkig zijn alle leerlingen het met elkaar eens; het is onwijs leuk om met de nieuwste technieken aan de slag te gaan! En wat een talentjes zitten ertussen. We zijn trots op het enthousiasme en de inzet van alle leerlingen.

Enthousiast?

Op naar een derde Drone Race volgend jaar. Doe jij dan ook mee? Als onderwijs collega, leerling of misschien wel als (groot)ouder? Meld je bij ons en we maken er samen weer een toffe editie van!

Ontdek meer over de Drone Race