Start nieuwbouw Lispeltuut

21 november 2022

Op maandag 21 november was het feest in de Vroonermeer! Onder het toeziend oog van 400 kinderen werden door kinderen van De Lispeltuut (SAKS), de Vroonermeerschool (Ronduit) en de Kinderkroon (Klein Alkmaar, SKOA en Kiddies), de eerste palen geslagen voor de nieuwe school en de gymzaal.

De kinderen sloegen elk een paal samen met hun schooldirecteur. Beide onderwijsinstellingen zongen twee prachtige liedjes ter ere van dit moment. En natuurlijk was er ter ere van dit feest een traktatie voor de kinderen.

De Alkmaarse Kinderburgemeester Miya Scheltinga ontving twee tijdscapsules van de kinderen die zij samen diep in de grond hebben begraven. Zodat mensen in de toekomst, zoals archeologen, antropologen en historici, een beeld krijgen van een bepaalde tijdsperiode.

Daarna onthulde wethouder onderwijs Ad Jongenelen het bouwbord met medewerking van: Architect Huub Frencken van Frencken Scholl Architecten uit Maastricht, Aannemer De Geus Bouw BV uit Broek op Langedijk en Installatiebureau Klaver Klimaattechniek BV uit Obdam, Alkmaar Sport en de schoolbesturen van Saks, Ronduit en Klein Alkmaar.

De oplevering van de school is naar verwachting in het 1e kwartaal 2024

Onthulling bouwbord