26 april 2022

Succesvolle tweede editie Dit is onderwijs festival

Het tweede Dit is onderwijs festival in april 2022 zorgde voor volle zalen in sportcomplex de Meent. Meer dan 350 bezoekers maakten kennis met diverse partners die allemaal hun steentje willen bijdragen aan het onderwijs van de toekomst. Was dit festival alleen voor onderwijsprofessionals? Nee zeker niet! Iedereen die samen met het onderwijs wil optrekken, was welkom. Want als we de stap willen maken van welvaart naar welzijn, gaat onderwijs veel verder dan de muren van onze klaslokalen.

Ben van der Burg was de energieke dagvoorzitter en praatte de middag aan elkaar, waarna werd gehopt tussen allerlei festivalspots. Van een film tot ontmoetingstafels en van inspiratiesessies tot een rap van leerlingen. Lector Kees Klomp is enthousiast voorvechter van de Betekeniseconomie en was gastspreker. Hij deelde zijn visie op maatschappelijk betekenisvol ondernemen in Nederland en nam het publiek mee in zijn visie op het onderwijs van morgen. Als afsluiter verzorgde de Alkmaarse burgemeester Anja Schouten een nabeschouwing. Zij deelde haar ideeën over de rol van het onderwijs en de invloed hiervan op haar stad.

Heb je het gemist en wil je toch wat meepikken van het festival? Hier vind je artikelen, films en podcasts van de verschillende sprekers. En zet het alvast in je agenda, op dinsdag 11 april 2023 ontmoeten we elkaar weer voor de derde editie.

Dit is onderwijs

Is onderwijs niet veel meer dan wat we nu op onze scholen leren? Moet ons onderwijs niet veel meer verbinding maken met de wereld van morgen? Deze vragen houden ons en de leerlingen van onze scholen bezig. Met ‘Dit is onderwijs’ willen we de wereld in school zetten en school in de wereld.

www.ditisonderwijs.nl


Ben van der Burg

Kees Klomp

Inpiratiesessie

Inspiratiesessie

Burgemeester Anja Schouten in gesprek

Deel dit artikel

Meer lezen? Misschien vind je dit ook interessant

Blijf op de hoogte

Onze ontdekkingstocht naar het onderwijs van de toekomst levert prachtige verhalen op.
Deze delen we via ons eigen online magazine.

Wil je de magazines periodiek in je mailbox ontvangen? Dat kan.

Uiteraard gaan we op een correcte wijze om met je persoonsgegevens. Hoe? Dat lees je in het privacy statement.